Bobcat срещу Cougar

Bobcat и пума са два различни месоядни животни, които живеят в Америка, но има значителна разлика между тях в естествения им географски обхват. Има много допълнителни разлики между тези две важни котки, включително физически характеристики и поведение. Тази статия има за цел да подчертае разликата между тези две животни и би било полезно да следвате представената информация.

американски рис

Bobcat, Lynx rufus, е дива котка, която естествено е в Северна Америка. Те имат редица местообитания, включително блатата, пустинните ресни и горите. Bobcat е най-малкият сред всички видове Lynx, тъй като телесното им тегло варира от седем до единадесет килограма. Те имат козина от сив до кафяв цвят с черни петна или малки розетки, разпределени по цялото тяло. Следователно, розетки заедно с цвета на козината, те могат да се смесват в околната среда, така че техните плячки животни не биха ги забелязали лесно. Освен това на предните крайници има черни цветни ленти, а упоритата опашка завършва с черен връх. Козината им става по-светла или по-сивкава, тъй като обитаваното местообитание се намира към сухите и открити райони, докато има тенденция да бъде по-тъмно към по-студените и залесените райони. Има само малко количество коса под шията и лицето в бобката, в сравнение с много други диви котки. Ушите им имат черен цвят къси кичури, което е уникално сред много видове Lynx. Те са самотни животни, хранещи се с месоядна диета, особено на определени избрани видове плячка. Както показват някои проучвания, намаляването на популацията на бобката се дължи на техните специализирани хранителни навици. Тези важни диви котки живеят около шест до осем години в дивата природа.

пума

Cougar, Puma concolor, известен още като Puma, е местна дива котка в Южна и Северна Америка и живее в планините по-често, отколкото не. Според географските находища има шест подвида пумари, а Южна Америка има пет от тях. Кугарите са четвъртата по големина котка и притежават голяма пъргавина със стройно тяло. Обикновено мъжете са малко по-големи в сравнение с женските. Те са средно около 75 сантиметра височина и 275 сантиметра дължина на тялото между носа и основата на опашката. Те са жилести животни с голямо тяло, което тежи от 50 до 100 килограма. Когато размерите на тялото им се анализират спрямо местообитанията, пумарите обикновено са по-големи към умерените райони и по-малки към екватора. Някои учени описват това като еволюционна пластичност, тъй като околната среда засяга значителни промени в рамките на един и същи вид. Оцветяването на пума е просто с почти равномерно разпределение на косеното златно палто, но коремът е по-бял с малко по-тъмни петна. В допълнение, козината понякога може да бъде или сребристо-сивкава или червеникава без сложни ивици. Въпреки това, малките и подрастващите също се различават по своето оцветяване с петна. Интересният факт за пума е, че те не са истински големи котки, тъй като не реват като лъвове, леопарди и ягуари; Вместо това, пугарите произвеждат тихо съскане, мъркане, ръмжене, свирки и цвиркане. Задната лапа от пума е най-голямата сред всички фелиди.